perjantai 7. lokakuuta 2011

Top 5: Suuret pirskeet

Yatzi!

Teitähän kaikki varmasti kiinnostaa ne kaikki litrat olutta/alkoholia, jotka me, opiskelijat, kaadamme kurkustamme alas. Olemme tunnetusti viinaanmeneviä ja sikailemme rajoitta haalareissamme liki joka päivä.

Näin siis ei ole, mutta suuria pirskeitä piisaa, pieniä myös. Ohessa suurinpiirtein suuruusjärjestykseen jollain, ei välttämättä parhaalla, mutta jollain mittarilla.

Itse olen raittiina viime vapusta lähtien. Syy on kobraviinan ja rakkaan puheenjohtajamme, mutta se on toisen kerran matopurkki se. En siis ole mikään kierteen pulsu, mutta osaan jotain sanoa myös bileistäkin.

1. Wappu

Se alkaa maanantaina ja loppuu maanantaina. Välissä on tiistaista sunnuntaihin päiviä, mutta haalareissa voi uida koko viikon erilaisista tapahtumista -ryyppäjäisistä- toiseen. Sen suuremmin ei tarvitse olla suunnitelmia, kunhan on juhlatuulella ja haalarit päällä, niin menoa löytyy varmasti.

Eri ainejärjestöt (psykalaiset, opettajaopiskelijat, liikuntalaiset yms.) viettävät kaikki vappua erilailla, mutta kosteat juhlat ne ovat varmasti.
Vappu huipentuu aattona Minnan lakitukseen kirkkopuistossa ja seuraavan päivän rauhalliseen krapulaiseen vappupiknikkiin harjun aurinkoisella rinteellä. Ah. Suosittelen.


Kyseessä on siis osallistujamäärältään varmaankin laajin tapahtuma. Väkeä virtaa eri kaupungeista, sillä kaikki metsästävät haalarimerkkejä ja halpaa humalaa.

Tapahtumaan täytyy ostaa passi, passin kanssa aloitetaan baarikierrossa, jossa ideana on juoda mahdollisimman monessa paikassa (ja mahdollisimman monta) alkoholiannosta. Suorituksen onnistumiselle on asetettu mittarit, jotka karusti laskevat passin leimojen määrän (leima/baari) ja erimäärä kääntyy kätevästi erinäisiksi oppimääriksi, kuten yliopistossa on tapana opinnot ilmoittaa.

Approbatur: naiset 8 suoritusleimaa, miehet 10 suoritusleimaa
Cum laude: naiset 10 suoritusleimaa, miehet 12 suoritusleimaa
Laudatur: naiset 13 suoritusleimaa, miehet 15 suoritusleimaa
Tohtori : naiset 17 suoritusleimaa, miehet 19 suoritusleimaa
Übertohtori*: naiset 17 suoritusleimaa, miehet 19 suoritusleimaa

Aivan sairaasti lössiä liikkeellä. Suosittelen varautumaan jonoon jahka tapahtumaan osallistutte.

3. Fuksiaiset

Nämä pirskeet eivät ole järjin suuret yksittäisenä tapahtumana, mutta kun jokaisella ainejärjestöllä on omat uusien, eli fuksien, höykkyyttämis bailut, saadaan liikkeelle taas melko massiivinen alkoholitsunami.

Poikkeuksena esimerkiksi approon, jossa perustarkoitus on saada hulvaton humala, on fuksiaisten tarkoitus tutustua uusiin ihmisiin, mitä hulluimpien tehtävien parissa ja humaltuminen seuraa luontevasti perässä.

Rastitoiminnan takia aivan uskomattoman hauska tapahtuma. Useista rasteista koostuva kierros läpi jykylän keskustan, kuljetaan pienissä ryhmissä tiettyjä tehtäviä täyttäen, tiettyjä lauluja laulaen(tästä ei tarvitse huolestua), ja tiettyjä asuja pitäen.

Hienointa tässä on se, että rastit ovat aina aivan hulvattomia ja vaikka tapahtuma onkin suunnattu uusille opiskelijoille, pääsee rastien pitäjätkin nauttimaan viihteestä ja juomasta. Ehdottomasti must.

4. Pikkujoulut, risteilyt, sits, yms

Suurten klassikoiden lisäksi yliopiston jesperit pitävät alkoholinnauttimisesta niin kovasti, että järjestävät kaikenlaisia pienempiä tapahtumia, joko ainejärjestön avulla tahi ihan itse, jotta saavat päänsä sekaisin.

Tälläisiä ovat pikkujoulut, jotka ovat aina ainejärjestökohtaiset, sitsit, eli akateemiset bileet, jossa lauletaan, syödään, tehdään tehtäviä, saadaan rangaistuksia ja ollaan aivan naamat - varoitan nää on kosteet. Niin ja sit on kaiken maailman risteilyjä tai muuta vastaavaa. Jee.

5. Haalaribileet

Nää on siis sellasia pippaloita joissa on kaikilla haalarit päällä. Kaikissa yllämainituissakin on haalarit päällä, mutta nää on kait mainittava tälläin sekamelskabileinä, satunnaisina, pieninä, jopa yksilöiden järjestäminä rientoina, joissa sitten sekoillaan kuitenkin jollain porukalla haalarit päällä.

Eli pään saa sekaisin miltein joka päivä. Silti suosittelen raittiutta. Zarathustra out.

Niin joku päätön linkki!

Boom!

1 kommentti:

  1. Loistava lista! Siinäpä ne tärkeimmät on. Itselläni on sellainen periaate että kaikkea on kokeiltava kerran ja kaikkia noita on jo kokeiltu. Yhdestä en tykännyt, osaan olen ottanut osaa jo useamman kerran. Ehdoton suosikki on vappu ja Amazing Race!

    VastaaPoista