sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Villen Vessagallup vol. 3 - Kahvilat

Hei taas, pitkästä aikaa!


Tulikin taas pidempi tauko tekstien välille. Olen kuumeisesti tehnyt muita töitä (kirjaimellisesti) ja siinä välissä onnistuin vielä osallistumaan laihdutuskuurille, vatsatautiin. Jännästi paino laskee kun ei kolmeen päivään syö juuri mitään.

Noh jätetään ne kakkajutut sikseen ja siirrytään asiaan. En muuten tiedä mitä tuolle naisten lapulle on tapahtunu, mutta näyttää siltä, että se on uitettu jossain. Ja kynätkin on viety :/ Sad panda. Tämän lisäksi olen tyytyväinen, ettei miesten lappuun rustattu "Paras syöpä" saanut enemmän ääniä. Highly inappropriate. Joskin myös ehkä hitusen hauska, mutta enemmän inappropriate.
Toinen asia, joka edelleen hämmästyttää on tämä tukkimiehen kirjanpidon toistuva epäonnistuminen. Ne on pystyviivoja, 4 ja sitten tulee viiva, joka vetää yli nämä 4, jolloin tietää laskea vain nuo viiden niput yhteen. Ei se nyt mulle niin kauheesti työtä teetä, tilastomatikat käyty eli osaan laskea viivoja yhteen vaikka ne olis rasteja, mutta jotenkin vain huvittavaa.

Hei tähän väliin isot kiitokset äänestäneille. Galluppi oli noiden sairastelujen takia hitusen pidempään kun muut, joten ääniäkin tuli mukavasti.

Mutta alotetaanpas.

5.KST (mikä ikinä?) 3 Ääntä - Miehet 0 - Naiset 3 

Trololo?

Noh kansa on puhunut. Minä en.

4. Mummon Pullapuoti 9 Ääntä - Miehet 3 - Naiset 6

Mukavan ilmapiirin omaava Mummon Pullapuoti sijaitsee Foorumin yhteydessä, aivan ydinkeskustassa. Eläkeläiset ainakin tykkäävät tästä paikasta. Hyvää pullaa, ja muitakin leivonnaisia. Itse olen kahdesti vieraillut kyseisessä paikassa ja molemmilla kerroilla nauttinut eilisen leivoksen. Pihi kun olen ja ne sattuvat olevaan halvempia ja yhtä hyviä. Itse en edes kahvia juo, joten kuulopuheiden perusteella sanoisin sieltä saavan myös hyvää kahvia. Ei ehkä niinkään erikoiskahveja, mutta mustana, maidolla, kylmänä, kuumana.

Leivoksia on makeita ja suolaisia, mutta munkit ja pullat ovat paikan erikoisuus. Erikoisuudeksi voi ehkä mainita eläkeläiset, sillä paikka tuntuu olevan heidän suosiossaan. Sisustus henkii myös kultaista 60-lukua. Mut se ei oo mitenkään huono asia.

3. Coffee House 10 Ääntä - Miehet 4 - Naiset 6

Noh mitähän erikoista näistä voi sanoa. Ei varmaan paljoa. Kaikki Coffeet on, jostain kumman syystä, kaikkialla samanlaisia. Yleensä varsin täynnä. Erikosikahveja ja kaikenlaisia purtavia on tarjolla. Itse olen Coffee Housessa vieraillu lähinnä kulkeakseni sen läpi vessaan, joka on yhteinen Memphiksen kanssa.
Sistus on Pullapuotia modernimpi ja geneerisempi. Mukavammat penkit, mutta myös kalliimpi kuin esim Pullapuoti.

2. Café Libri (Kirjaston kahvila) 15 Ääntä - Miehet 2 - Naiset 13

Tämä on suuressa suosiossa sijaintinsa takia. Kirjastolla ihmiset usein virkistäytyvät lukemisen ohessa tai lukevat virkistäytymisen ohessa. Kahvila onkin se alua kirjastossa, jossa puhuminen on suvaittavaa. Muualla on hiljaisia tiloja. Kirjastolla on myös no food/drinks -policy, jonka mukaan ei parane viedä kyseisiä tuotteita muualle kuin kahvilaan. Löysähkö policy sanon.

Kliininen ja funktionaalinen sisustus, opiskelijahinnat, opiskelijaseura. Hyvin yleinen tapaamispaikka, josta siirrytään ties minne tai ei minnekään. Saa myös purtavia ja muita virvokkeita.

Librissä usein kokoustetaan tai tehdään ryhmätöitä, varsinkin jos tarvitaan jotain materiaaleja, joita ei saa lainaan kirjastolta. Ja kahvia kuluu.

1. Wilhelmiina 36 Ääntä - Miehet 7 - Naiset 29

Voittaja myös minun mielestäni. Useimmin olen täällä käynyt. Ainut ongelma on se, että kyseinen paikka tuntuu olevan myös muiden suosiossa. Syynä lienee myös keskeinen sijainti Foorumin vieressä, paikallisbussipysäkkien läheisyydessä.

Wilhelmiina on sisustukseltaan varsin mukava. Pehmeät tuolit, silmää hivelevät pehmetä ruskeat sävyt, tunnelmalliset kynttilät ja mukavan rauhallinen musiikkitarjonta takaavat rentouttavan herkutteluhetken.

Herkutteluhetki on myös mahdollista suuren valikoiman takia. Kuten Pullapuodistakin, täältäkin saa ostettua herkkuja myös kotiin. Varsinkin munkit ja leivät ovat hyviä tuliasia itselle ja muille, ei ainoastaan halvan hintansa takia vaan erinomaisen makunsa takia. 
Wilhelmiinasta löytyy niin suolaisia kuin makeitakin purtavia moneen makuun. Kahveja ja muita juomia on myös laaja valikoima. Wilhelmiina ei ole hintatasoltaa ihan Coffee Housen tasoa, mutta jos halpaa kahvia haluaa, niin Libri onkin se opiskelijan vaihtoehto.

Yhteenvetona vois sanoa sen verran, että naiset käy kahvilla, miehet ei. Minkäs teet.

Muita ääniä saaneita:

Café Elonen
Aallokko (C-rakennuksen kahvila)
Arnolds

Seuraava gallup on!

Paras pitseria

Minä kiitän ja kumarran taas. Jatketaan tästä. Minä siirryn lepäilemään ja kasaamaan voimia tulevan viikon askareita varten.

Nauttikaa auringosta!

PS. Lupaan ens galluppiin laittaa kuvan!

2 kommenttia:

  1. Heippa!

    Sinut on muiden opiskelijalähettiläiden tavoin haastettu kirjoittamaan postaus, jossa esittelet viisi asiaa, joita ilman et selviä tavallisesta koulupäivästä.

    Terv. Sara-lähettiläs

    VastaaPoista
  2. Hei! Haastan sinut kertomaan viisi sinulle tärkeintä tai rakkainta paikkaa Jyväskylästä. :) Myös paikkoihin liittyvät muistot ja tarinat ovat tervetulleita!

    VastaaPoista